Kæmpe udvalg af tomatplanter

Vi har en stor afdeling med mange tomater. Der er både almindelige tomater, cherry tomater, blomme tomater og bøf tomater. Tomater kan sættes både i drivhus eller i en krukke på terrassen. Der findes rigtig mange slags, også nogle som ikke bliver så høje og derofr egner sig godt til krukker.

Når sæsonen rigtig er igang har vi alle sammen hjemme men fra 1. juni mindskes sortimentet.

 

Tomat Elin

Almindelig tomat plante til drivhus og friland, med højt udbytte. Relativ tidlig moden. Velsmagende, faste og saftige frugter på ca. 80-90 g

Tomat Gemini

Tomat plante til friland og drivhus. Meget dyrknings-sikker almindelig tomat. En af de tidligst modne sorter, giver et stort udbytte af velsmagende frugter.

Tomat Isabella

Almindelig tomat plante til drivhus og friland, højt udbytte. Relativ tidlig moden. Velsmagende, faste og saftige frugter på ca. 80-90 g.

 

Tomat Gourmet

Tomat plante til friland og drivhus, meget smagsfuld og krydret almindelig tomat. Saftige frugter på ca. 80-90 g.

Tomat Colibri

Colibri er en stor blommetomat. Den udvikler sig bedst i drivhus, frisk sød og krydret smag. Den giver et stort udbytte.

 

Tomat Sungold

Orange cherrytomat, tomatplanten dyrkes både på friland og i drivhus, Giver et stort udbytte af lange klaser med ca. 20-30 g store frugter, med en meget sød og aromatisk smag.

Tomat gul

Middelkraftigt voksende almindelig tomatplante, med gule frugter på ca. 60 g

Tomat San Marzano

Stor aflang italiensk madtomat. Dyrkes både i drivhus og på friland. Frisk sød og kraftig smag. Frugt størrelse ca. 80-100 gr.

Tomat Black Russian

Store saftige mahogni brune tomater, frugtkødet er også mørkt. Sorten er rigt bærende, dyrkes i drivhus. Smagen er kompleks med en lækker blanding af sukker og syre.

Tomat Favorita

Cherrytomat med flotte røde tomater, planten egner sig både til friland og drivhus, meget dyrkningssikker. Stort udbytte af lange klaser med ca. 20-30 g store frugter,

Tomat Bøf Marmande

Bøftomat dyrkes både på friland og i drivhus. Kraftigt voksende med store tykvæggede og kødfulde tomater, udbytterig.

Ribstomat

Ribstomat til både drivhus og friland. Frugten er meget lille, men fuld af smag. Frugterne der er skinnende røde.

Tomat Tigarella

Rød og grønstribet cocktailtomat, dyrkes i drivhus eller på friland. Flotte klaser, med mørkerødt frugtkød, skallen er lidt hård. Sød og krydret smag. 

Tomat Aranka

Cocktailtomat/Klasetomat, til friland og drivhus. Flotte klaser, med en dejlig sød og krydret smag. Giver et stort udbytte.

 

 

Tomat Santalina

Santalina er en mini blommetomat, den dyrkes både i drivhus og på friland. Frugterne er meget skinnende røde.

 

 

Tomat Evita

Rød cherrytomat, bedst i drivhus, kraftigt voksende sort med meget lange klaser af særdeles velsmagende frugter, meget yderig sort. 

Tomat Garten Freude

Fantastisk rød cherrytomat, meget velegnet til friland og drivhus. Meget dyrkningssikker, med kraftig vækst. Stort udbytte af lange klaser med ca. 20-30 g. store frugter.

Tomat Flavorino

Lille blommetomat, klasetomat. Tomatplante til både drivhus og friland. Frugterne er knasende sprøde, krydret og saftige, og har en fantastisk sød smag.

 

 

Tomat Picolino

Cocktailtomat/Klasetomat, velegnet både til friland og drivhus. Frugterne er meget skinnende røde, og har en uovertruffen sød og krydret smag.

Tomat Romalina

Lille blommetomat, cocktailtomat/klasetomat. Tomatplante til både drivhus og friland. Frugterne er meget skinnende røde, og har en uovertruffen sød smag.

 

 

 

Tomat San Marzano Trilly

San Marzano tomat til både drivhus og friland. Frugterne har en ekstraordinær god og meget sød smag. Planten er meget produktiv.

Tomat Siderno

Busk cherrytomat, meget kompakt og forgrenet cherrytomat, super nem at dyrke i potter i vindueskarmen eller i krukker på altanen og på terrassen.

 

 

Tomat Tiny Tim

Cherrytomat, meget kompakt og forgrenet cherrytomat, dyrkes i potter i vindueskarmen eller krukker på altanen. Plantehøjde ca. 40 cm, velsmagende frugter

Tomat Dasher(Nyt navn) Luna

Lyst, gerne direkte sol. Plantes i drivhus eller på sydterrasse. Den sætter mange frugter og er kåret som en af de mest velsmagende tomater

 

 

 

Tomat Jordbær

Lyst, gerne direkte sol. Plantes i drivhus eller på sydterrasse. Frugten er fast og har form og farve som et jordbær.

Dansk Export

Velegnet til hobbydrivhus eller sydterrasse. En af de gode gamle sorter som trives rigtig godt på friland.

 

Tumpler, hænge tomat

En hængetomat perfekt til drivhus, sydterrasse og altan. En lille blomme der har vundet priser for sine egenskaber som ampel og gode smag.

 

T.

.

Tomat Elna

Lyst, gerne direkte sol. Plantes i drivhus eller på sydterrasse. En meget sød og velsmagende rød snacktomat med en lang høstperiode.

 

Totem busktomat

Totem er en busktomat, planten er meget velegnet til dyrkning i krukker på terrassen. Kraftig og stærk tomatplante, kompakt vækst med en plantehøjde på ca. 50 cm. Tidlig sætning lavt på planten, af relativt store klaser cocktail tomater. Frugtstørrelse ca. 40-50 g. Bruges bl.a. til tomatsalat, eller i salatskålen. På denne tomatplante skal sideskudene ikke fjernes. Fjern lidt blade hvis planten bliver 

 

Tomat Black cherry

Mørke blanke purpurfarvet saftige og søde cherrytomater. Planten producerer en overflod af tomater hele sommeren. Tomaterne indeholder bl.a. betacaroten, og C-vitaminer. God i madkassen, giver en flot farve i salatskålen. Frugten vejer ca. 15-20 g. Dyrkes i drivhuset, på friland eller på terrassen. Planten bindes op efterhånden, sideskud fjernes i bladhjørnerne.