BESTIL DINE PLANTER HER
HURTIG LEVERING 3-6 HVERDAGE
ALLE DANMARKS FAVORIT BRANDS
ALTID GOD SERVICE

Planter til haven


I vores planteskole har vi et stort sortiment af alle slags planter. Vi har uddannet personale, som er klar til at hjælpe med det rigtige valg af planter til lige netop din have.  I planteskolen har vi mange forskellige varegrupper indenfor planter. Vi har alt indenfor buske og træer, frugtbuske og frugttræer, stauder, roser, rhododendron, klatreplanter, hækplanter og stedesegrønne træer og buske.

 

FRUGT

Indenfor frugtbuske og frugttræer har vi en masse forskellige slags. Der er nævnt lidt af dem herunder men vi har selvfølgelig også andre slags. Man er velkommen til at ringe og spørge på en speciel sort.

 

Æbletræer

Stort udvalg af æbletræer

feks. Aroma, Cox orange, Dicovery, Ildrød Pigion, Filippa, Gråsten og mange flere.

Æbletræerne fås også som espaliertræer og familietræer, dvs 3 sorter på et træ.

Pæretræer

Indenfor pæretræer har vi også mange. feks: Clapps Favorite, Concorde, Comice, Conference, Gråpære, Katrine osv.

Pæretræerne fås også som espaliertræer og familietræer, dvs 3 sorter på et træ.

Kirsebærtræer, søde

Dem har vi også mange forskellige af, feks. Lapins, Merton Glory, Skeena, Sunburst, Sam osv.

 

 

Frugtbuske

Indenfor bær fndes utrolig mange varianter, her på siden eret lille udpluk af de forskellige bærbuske. I vores havecenter har vi alle de forskellige bærbuske som man kunne tænke sig til. Vi har alt indenfor, blåbær, hindbær, solbær, ribs, boysenbær, taybær, stikkelsbær, gojibær, brombær, ribs og hyldebær.

 

Hindbær Fallgold
Middelstore lysende gule, aromatiske og meget søde. Modner fra juli til september. Middelkraftigvoksende opret busk. Flot nærmest gyldent grønt løv. Bærer på 1. års skud. Efterårs hindbær der skal klippes ned hver vinter.

Boysenberry

Højde/vækst: 1,5 m. høj,selvbestøvende frugtbusk

Blomster:Spiselige, store rødsorte "bær" fra august-september

Løv: Lange, tornefri, glatte, rankende skud, der bør hjælpes op ad et espalier

Vokseplads: Placeres i sol, i alm. havejord.


Store og faste røde bær, der er meget søde. Modner i juli og har en lang høstperiode. Middelkraftigvoksende opret busk næsten uden torne. Sund og hårdfør sort. Frugterne har god holdbarhed.

Hindbær Autumm Bliss
Meget store mørkerøde bær af regelmæssig form. Modner fra august til oktober og får ikke orm. Bærene er ret modstandsdygtig overfor mugsygdomme. Oprette skud med torne. En sort som denne bør skæres helt ned
hver vinter.

Havtorn, fås som han og hun planter. Det er vigtigt både at have han og hun planter. Hanplanten bestøver hunplanterne som bærer bærene.

Stikkelsbær i mange varianter, feks. Invicta, Tatjana, Larell, Rolanda, Grøn og rød  Hinnomaki osv.

Solbær Ben Alder
Solbærrene sidder på lange klaser. De er store, søde og meget vitaminrige. Modner i juli til august. Er velegnede til frysning, saft m.m.. Middel kraftig opret og sund busk. Meget frugtbar sort.


Mange pæne klaser med 4-8 bær, meget stort udbytte. Modner sidste halvdel af juli. Velegnet til frysning, saft m.m. Meget kraftig opret voksende og utrolig frugtbar. Meget sund, ingen meldug og meget lidt modtagelig for solbærknopgalmider.

 

Blåbær fås i mange varianter, her er et lille udpluk af dem. Blåbær skal stå i surbundsjord og det er vigtigt at man planer 2 forskellige slags så de kan bestøve hinanden.

Blåbær Blue Crop
Bærene er meget store, blåsorte og dugget. Modner i juli til august og skal plukkes af flere omgange. En løvfældende opret busk med tæt grenvækst. De unge grene er grønne og de ældre lys brune. Kan blive op til 1 meter høj. Kræver sur jordbund dvs. plantes i ugødet sphagnum. Denne sort er modstandsdygtig overfor mange sygdomme.

Blåbær Goldtraube
Bærene er store blåsorte og dugget. Modner i juli til august og skal plukkes af flere gange. En løvfældende opret busk med tæt grenvækst. De unge grene er grønne og de ældre er lysebrune. Kan blive op til 1,5 meter høj. Kræver surjord. Busken er modstandsdygtig overfor mange sygdomme.

Blåbær Northland(Amerikansk blåbær)
Bærene er store blåsorte og dugget. Modner i juli til august og skal plukkes af flere gange. En løvfældende opret busk med tæt grenvækst. De unge grene er grønne og de ældre er lysebrune.
Kan blive op til 2 meter høj. Kræver surjord og er modstandsdygtig overfor mange sygdomme.

Blåbær Sunshine Blue
Delvis stedsegrøn dværgblåbær. Får meget dekorative lyserøde blomster som blegner over til hvid i maj. Sorten er selvbestøvende men udbyttet øges hvis der er en anden sort til bestøvning. Flotte mørkeblå blåbær.

Ribs

Hasselnødder

Her fås også mange sorter, feks. Cosford, Halleske kæmpe og bolviller.

 

ROSER

Roser fås også i alle afskygninger, der er både, Buketroser, Storblomsrende, Slyngroser, Engelske, Historiske, Bunddække og Slotsroser. Alle roser har best af at blive plantet i rosenjord, da det er specielt sammensat til roser. der er også en speciel gødning til roser som er vigtig for at de kan trives 100%.

 

Storblomstrende roser

Roser med store, fyldte, duftende hoveder på lange stilke, det er den ultimative storblomstrede rose. Generelle kendetegn er kraftige, stive grene og store fyldte blomster.

Engelske Roser

Disse roser er krydsninger mellem historiske roser og buketroser. Der er som regel altid god duft i Engelske roser.

Buket Roser

Buketroser har blomsterne siddende i buketter. Klip et par grene, sæt dem i vasen og buketten er klar. Planterne er buskede i væksten helt fra grunden. Blomsterne har ofte færre end 25 kronblade, de er fyldte, men sjældent tætfyldte.

Slyng/Klatreroser

Hos klatreroserne findes roser, der varierer i højden fra 1,5 til over 10 meter. Nogle er velegnede til espalier, andre til pergola, mens andre kan anvendes til at dække mindre pæne bygninger. Ofte betegnes klatreroser som slyngroser, men det er lidt af en tilsnigelse. Roser slynger hverken skud eller blødstilke omkring noget. Roser kan kun klatre.

Bunddække roser

Busk roser

 

Stauder

Stauder er flerårige planter, der vokser op om foråret, blomstrer hen over sommeren og visner ned om efteråret.
Det er en utrolig skøn gruppe af planter, der kommer i et hav af farver og størrelser. Vi håber, at du her på siderne vil få inspiration og lyst til at anlægge et smukt staudebed i din egen have.

Vi har en masse varianter i vores planteskole og de er delt op i farver på bordene, hvilket gør det nemmere at finde den helt rigtige til din have.

 
 
 
 
 
 

Slyngplanter

Planter, der skal støtte sig op ad vægge eller stativer. Nogle slynger sig selv fast, andre kræver opbinding. Her er både løvfældende og stedsegrønne. Indenfor slyngplanter er der både, Clematis, Lonicera, humulus, Hedera, Wisteria, Hydrangea, slyngroser, Arkitektens trøst osv.

 

 

Buske

Flerårige, træagtige planter med flere grene, der kommer helt nede fra jorden. Her kan du se både løvfældende og stedsegrønne med blade. Også buskroserne er med her.