Oliven, citrustræer osv.

Middelhavsplanter er flotte og dekorative i de danske haver. de forskellig middelhavsplanter såsom oliventræer og citrustræer er blevet utorlig popuære i Danmark fordi de er utrolig flotte og dekorative både i haven og i krukker på terrassen.

 

Med citrontræer i haven får du ikke blot en vidunderlig stemning af sydens sol og sommer, men også en lækker smagfuld oplevelse.

Hjemmedyrkede citroner smager nemlig betydeligt bedre end citroner fra supermarkedet, og så er de endda billigere.

Citrontræer udendørs
Citrontræer trives absolut bedst udensdørs fra ca. maj til september måned, hvor klimaet er varmere og mere tørt. Ligeledes sætter træet flere frugter, hvis det står i læ for vinden og får sollys.

Citrontræer indendørs
I usædvanligt kolde og våde perioder er det muligt at sætte dit citrontræ indendørs. Husk dog i denne sammenhæng, at citrontræet bør stå i direkte sollys hele tiden. Samtidig skal planten typisk vandes lidt mere.

Citrontræer i drivhus
Det kan være svært at dyrke citrontræer i et drivhus om sommeren. Ofte er der en alt for høj luftfugtighed, som tiltrækker diverse utøj. Normalt kan du undgå sygdomme og utøj i dine citrontræer, hvis du udsætter spinderovmider og ellers sørger for et svalt miljø og en god luftfugtighed.

En håndfuld gode råd om citrontræer

  • Brug om muligt regnvand, når du vander. Regnvand indeholder nemlig ikke kalk. 
  • Omplant i en sur og kalkfattig jord, da citrontræer trives bedst i en sådan jord.

 

Calamondin (miniappelsin)

Calamondin er en smuk prydplante med duftende blomster. Sæt den på en solrig plads på din terrasse og nyd den vidunderlige søde duft, når den blomstrer.

Efter to til tre år producerer Calamondin spiselige frugter, der kommer frem i sensommeren.

 

Dens mange cremehvide blomster folder sig ud i løbet af foråret. Selv bladene på mandarintræet, giver en frisk sød duft.

Calamondin er også velegnet som en indendørs plante. 

Calamondin arter sig bedst som terrasseplante.

 

Vælg en stor krukke eller potte med huller i bunden. Dæk bunden med et lag af potteskår eller lecakugler. Læg et lag muldjord i potten og plant dets rodklump på passende dybde. Fyld potten med mere muldjord og tryk fast. Vand umiddelbart efter plantning.

 

Calamondin vokser bedst på en beskyttet, solrig plads


Overvintre frostfrit
.